Skupina SIJ in Microsoft skupaj na pot digitalne transformacije

Skupina SIJ in Microsoft na Microsoftovi 22. NT konferenci uradno stopila na skupno pot digitalne transformacije.
Microsoft že nekaj čas poleg tehnoloških rešitev nudi namreč pomoč pri digitalni transformaciji najrazličnejših inovativnih podjetij, kot je Skupina SIJ, eden največjih slovenskih zaposlovalcev in steber jeklarske panoge v Sloveniji. Posebej v proizvodnih podjetjih se zdi digitalizacija še posebej zahtevna, a s skupnimi močmi se da doseči več, ob zavedanju, da je digitalna transformacija nujna smer razvoja za uspeh podjetij v prihodnosti.
Tako sta včeraj, v okviru 22. NT konference, dr. Denis Mancevič, član uprave in CEO ter Robert Trnovec, generalni direktor Microsoft Slovenija podpisala Memorandum o sodelovanju na poti digitalne transformacije. S skupnimi močmi bosta podjetji zgradili nove poslovne modele, nove vrednosti za kupca, poleg tega pa preoblikovali podjetje v bolj trajnostno, h kupcem usmerjeno organizacijo.
Skupina SIJ si želi preobraziti se iz prvenstveno proizvajalca jekla v ponudnika rešitev za končne kupce ter povečati stopnjo nadaljnje predelave materiala in ponujati premijske izdelke. Pri tem jim bo pomagal Microsoft, ki jih bo v prvi fazi vodil skozi številne primere najboljših praks uporabe sodobnih tehnologij za poslovno preobrazbo. V prihodnosti bosta podjetji s tesnim sodelovanjem premagali glavne izzive za uresničevanje digitalizacije, ki ostajajo zagotavljanje potrebnih sredstev in upravičevanje učinkov investicij oziroma pričakovanih koristi novih tehnologij.