Postavili smo četrti jekleni poligon v koroški regiji in dvajsetega v Sloveniji

Črna na Koroškem, 11. oktober 2022 - V okviru sodelovanja med Skupino SIJ in Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez (OKS – ZŠZ) ter ob podpori lokalne skupnosti smo v Črni na Koroškem v uporabo predali jekleni poligon za vadbo na prostem, na katerem bodo občanke in občani ter drugi športni navdušenci – med njimi tudi naši zaposleni in njihovi družinski člani – lahko aktivno preživljali svoj prosti čas. Ambasador jeklenega poligona v olimpijski Črni je nekdanji alpski smučar Aleš Gorza. 

Prebujamo jekleno voljo in omogočamo aktivno preživljanje prostega časa za vse

Postavitev jeklenih poligonov je le ena od aktivnosti, s katero v Skupini SIJ pod krovnim imenom Jeklena volja v ljudeh prebujamo jekleno voljo kot notranjo moč za vztrajnost in trdo delo na poti k uspehu v športu in življenju sploh. Novi jekleni poligon, ki so ga izdelali v naši koroški družbi SIJ Ravne Systems, je že dvajseti po vrsti. V uporabo smo ga predali po zaključku poletne sezone in evropskega tedna športa, ki je tudi letos združil prebivalce Slovenije in jih spodbudil h gibanju.

Ambasador jeklenega poligona za dodatno motivacijo

Ambasador jeklenega poligona v olimpijski Črni je nekdanji alpski smučar Aleš Gorza. Kot član takratne zimske olimpijske reprezentance je barve Slovenije zastopal leta 2006 v italijanskem Torinu, kjer je v kombinaciji osvojil petnajsto, v superveleslalomu pa 33. mesto, ter štiri leta pozneje v Vancouvru, kjer je bil deseti v veleslalomu in enajsti v superveleslalomu. Njegov najboljši rezultat s svetovnih prvenstev je četrto mesto v veleslalomu iz St. Moritza leta 2003. Dolgo in uspešno smučarsko kariero je okronal tudi z dvema uvrstitvama na superveleslalomske stopničke v svetovnem pokalu, v katerem je tekmoval celo desetletje. Veljal je za smučarja z izrazito prefinjenim občutkom za veleslalomski zavoj. Smučanju in športu ostaja zvest tudi po karieri vrhunskega tekmovalca, saj je desetletje po koncu svoje smučarske kariere prevzel vlogo trenerja v slovenski smučarski reprezentanci. Zvest pa ostaja tudi Črni na Koroškem, kjer nadaljuje delo na domači kmetiji na Ludranskem vrhu.

Olimpijec je ob otvoritvi jeklenega poligona dejal: »Biti ambasador jeklenega poligona vsakemu športniku – bivšemu ali še aktivnemu – veliko pomeni. Tudi sam sem tega zelo vesel. Predvsem pa sem vesel, da se v Črni nekaj novega naredi, nekaj dogradi, še posebno, če je povezano s športom.«

Zbrane je nagovorila tudi županja Občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak: »Črna na Koroškem je olimpijska vas. Vsekakor podpiramo šport že od nekdaj. In seveda smo veseli tudi tega poligona, saj se lepo vklaplja v Športni park Črna na Koroškem. Nenazadnje se tu giblje veliko športnikov in ta poligon bo pripomogel k temu, da se bodo še raje ustavljali tukaj. Za mlade poskrbimo na vse mogoče načine, ne samo s športno infrastrukturo, tudi s kulturno, in seveda z gradnjo stanovanj. Prizadevamo si, da bi bila Črna lepa vas, ki je prebivalci ne bi zapuščali, in mislim, da nam to kar uspeva.«

Tokratne otvoritve se je udeležil tudi predsednik OKS – ZŠZ Bogdan Gabrovec: »Ne morem verjeti, da pred nami stoji že 'okrogli' dvajseti jekleni športni poligon za vadbo na prostem. Vesel sem, da smo pred skoraj desetletjem s Skupino SIJ, ki ostaja vse do danes zvest sponzor krovne športne organizacije, podpisali dogovor o postavitvi jeklenih poligonov, ki omogočajo vadbo na prostem prebivalcem po vsej Sloveniji. Ponosen sem na sponzorje, kot je Skupina SIJ, ki poleg vrhunskega športa skrbi tudi za razvoj športa na lokalni ravni ter tako pomaga, da se šport seli tudi v družine, ki so 'le' rekreativni športniki ali ljubitelji športa. Slovenci imamo šport v krvi, to nam dokazujejo vrhunski rezultati naših športnikov in aktivacije, kot so jekleni poligoni. Upam, da bomo skupaj praznovali še več 'okroglih' mejnikov, kot je današnji.«

Začetek projekta jeklenih poligonov sega v leto 2014, ko smo se v Skupini SIJ odločili, da želimo lokalnim skupnostim po Sloveniji omogočiti brezplačno rekreacijo na prostem. Tako kot vrhunski športniki tudi v Slovenski industriji jekla kot proizvajalci jekel z višjo dodano vrednostjo ves čas stremimo k vrhunskosti v svoji panogi. Za doseganje svojega maksimuma – tako v športu kot v poslu – je potrebna posebna energija, ki ji jeklarji pravimo jeklena volja. Ta je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ. V čast nam je, da smo v sodelovanju z OKS – ZŠZ v koroški regiji, kjer delujejo naši proizvodni obrati in živijo naši zaposleni s svojimi družinami, postavili že četrti jekleni poligon za vadbo na prostem.

Sončno otvoritev so popestrili plesna skupina Črno-bele zvezde, učenke OŠ Črna na Koroškem z zaigranim skečem in harmonikaš. S prerezom traku je bil jekleni poligon tudi uradno predan v uporabo lokalnim prebivalcem in športnim navdušencem, ki prosti čas najraje preživljajo v naravi. Nove športne pridobitve so bili zagotovi najbolj veseli učenci OŠ Črna na Koroškem, ki jim je tudi pripadla čast, da so ga preizkusili prvi.

 

***

Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina. Njeni izdelki zasedajo vodilne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Je med desetimi največjimi poslovnimi skupinami v Sloveniji, med največjimi slovenskimi izvozniki in med najpomembnejšimi zaposlovalci v Sloveniji.

Več informacij:

SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d.

Katja Krumpak, vodja korporativnega komuniciranja

Korporativno komuniciranje

Telefon: +386 1 242 98 59

Mobitel: +386 41 814 041

E-naslov: katja.krumpak@sij.si