JERNEJ PAVLIN, DIREKTOR DRUŽBE ORO MET, MED TREMI NAJBOLJŠIMI MLADIMI MANAGERJI LETA 2017

JERNEJ PAVLIN, DIREKTOR DRUŽBE ORO MET IZ SKUPINE SIJ, MED TREMI NAJBOLJŠIMI MLADIMI MANAGERJI LETA 2017


Združenje Manager je na včerajšnjem tradicionalnem januarskem srečanju 380 vodilnih managerjev in najvišjih političnih predstavnikov med drugim podelilo tudi priznanje Mladi manager leta 2017. Prejel ga je Enej Kuščer, soustanovitelj podjetja Acies Bio. V finalnem izboru sta bila tudi Jernej Čopi iz podjetja Ensol 360 ter Jernej Pavlin, direktor družbe ORO MET, ki je del Skupine SIJ. Ponosni smo, da delo Skupine SIJ soustvarjajo posamezniki, ki s svojim delom in osebnostjo pomembno zaznamujejo gospodarski prostor ter tako predstavljajo vzor slovenskim managerjem.

Jernej Pavlin se je ekipi družbe ORO MET pridružil leta 2007 kot komercialist in nadaljeval svoje delo kot vodja proizvodnje, nato pa je v dveh letih napredoval na vodilni položaj. Takrat še ne 30-letnik je od prevzema vajeti družbe povečal rast prihodkov iz 2,5 na 14 milijonov evrov v letu 2016. V tem času je proizvodnja zrasla za 21 odstotkov, čisti dobiček pa se je povečal za 39 odstotkov na en milijon evrov in je na drugem mestu v panogi. Dodana vrednost podjetja je za 42,5 odstotkov večja od povprečja panoge, donosnost kapitala pa je lani znašala 29,9 odstotkov. Danes je ORO MET, ki ga vodi Jernej Pavlin, vodilno slovensko podjetje na področju izdelave standardnih in nestandardnih orodnih plošč in CNC obdelanih plošč ter drugih elementov za potrebe orodjarske industrije.

Izjemen uspeh podjetja in konstantno rast Pavlin pripisuje dobri in zvesti ekipi. Jernej Pavlin je namreč do danes zgradil dinamičen kolektiv 68 ljudi, ki je v lanskem letu ustvaril dodano vrednost 59.000 evrov na zaposlenega. Pomembne vrednote družbe ORO MET predstavljajo zadovoljstvo, pripadnost in socialna varnost zaposlenih. Delo temelji na načelu vsi za vse in spodbujanju zaposlenih k učenju in inovativnosti: »Nenehno vlagamo v novo tehnologijo, povečanje proizvodnih zmožnosti in razvoj zaposlenih, zato smo uspešni pri širjenju trgov in pridobivanju novih poslov,« pravi Jernej Pavlin.

Večji del prihodkov v družbi ORO MET ustvarijo v tujini. Poleg nemškega trga, kjer ustvarijo polovico prihodkov, izvažajo še v Avstrijo, Anglijo, Madžarsko, na Švedsko in v Ukrajino. Njihova glavna konkurenčna prednost pa je zmožnost hitrega prilagajanja tržnim razmeram ter prožnost in zanesljivost, s katero se odzivajo na zahtevna naročila izdelkov in na kratke dobavne roke.

V letih 2013 – 2016 je bilo podjetje zaradi hitre rasti nagrajeno kot Gazela primorsko-notranjske regije in bronasta gazela Slovenije v letu 2015.