7. SIJEV DAN – ŠPORTNO DRUŽABNI PRAZNIK SKUPINE SIJ

V športnem parku na Ravnah je preteklo nedeljo potekal 7. Sijev dan, srečanje vseh zaposlenih, študentov in štipendistov v Skupini SIJ ter njihovih partnerjev in otrok.

Tradicionalno srečanje je po dveh letih premora zaradi pandemije ob športu, glasbi in zabavi znova združilo približno 4000 zaposlenih. Kot je povedal glavni podpredsednik Skupine SIJ Tibor Šimonka, na tak način omogočajo sproščeno druženje in povezovanje sodelavcev z različnih lokacij – z Raven na Koroškem, Jesenic in iz Ljubljane. Hkrati s tem sporočajo, da so vsi del uspeha podjetja, ki je lani poslovalo rekordno in ki veliko vlaga tudi v lokalno okolje. Močno povezanost z lokalnim okoljem je v svojih pozdravnih besedah izpostavil tudi župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

V družbah Skupine SIJ, kot je SIJ Metal Ravne, poslujejo dobro. Jeklo iz Raven na Koroškem si je v času praznovanja 400 let jeklarske tradicije v Mežiški dolini, ki smo jo obeležili v letu 2020, utrlo pot tudi v nove panoge, med drugim v letalsko industrijo. Obenem se v Skupini SIJ zavedajo negotovih gospodarskih razmer, predvsem glede cen in dobavljivosti energentov in surovin. Že vrsto let je velik izziv, ki ga aktivno rešujejo, tudi pomanjkanje tehnično izobraženih delavcev, zato se še toliko bolj zavedajo, kako pomembno je vlagati v zaposlene.

Na 7. Sijevem dnevu na Ravnah so predstavniki vodstva Skupine SIJ in direktorji posameznih družb podelili tudi nagrade najboljšim inovatorjem, top naj sodelavcem in jubilantom. Druženje se je pričelo dopoldne z nogometnim turnirjem zaposlenih iz posameznih podjetij znotraj Skupine SIJ, v sklopu praznovanja so potekale tudi druge športno-rekreativne in družabne dejavnosti. Zaposlene je pozdravila tudi Gloria Kotnik, dobitnica olimpijske medalje na OI v Pekingu in zmagovalka izbora za Trenutek jeklene volje olimpijskih iger, ki ga je pripravila Skupina SIJ v sodelovanju z Valom 202. Del spremljevalnega programa je bila mini olimpijada v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije, kjer je Gloria najmlajšim po uspešno opravljenih izzivih podeljevala medalje ter nanje prenašala olimpijski duh in jekleno voljo. Zbrane je zabaval še humorist Gašper Bergant, za odlično vzdušje na plesišču pa so skrbeli Mambo Kings.

 

---

Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina, ki deluje po načelih krožnega gospodarstva in s svojimi proizvodi zaseda vodilne tržne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Skupina SIJ sodi med največje slovenske izvoznike ter velja za steber zaposlovanja na Jesenicah in Ravnah na Koroškem.

Več informacij:

SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d.

Katja Krumpak, vodja korporativnega komuniciranja

Korporativno komuniciranje

Telefon: +386 1 242 98 59

Mobitel: +386 41 814 041

E-naslov: katja.krumpak@sij.si