SIJ ELEKTRODE JESENICE BO VODIL GIUSEPPE LOMBARDI

Ljubljana, 15. julij 2019 - Uprava Skupine SIJ je na mesto direktorja družbe SIJ Elektrode Jesenice imenovala Giuseppeja Lombardija, ki ima več kot 15 let izkušenj na področju vodenja proizvodnje, operacij in optimizacije procesov v različnih družbah v kemični in strojni industriji. Do prihoda v Skupino SIJ je od leta 2011 delal kot direktor proizvodnje bakrene in vlečene žice v družbi Aurubis AG. Uprava Skupine SIJ je prepričana, da bodo bogate vodstvene izkušnje Giuseppeja Lombardija prispevale k uspešnemu poslovanju in nadaljnjemu razvoju družbe SIJ Elektrode Jesenice.

Mag. Andrej Pogačnik, dosedanji direktor, ki je začasno vodil dve družbi - SIJ SUZ in SIJ Elektrode Jesenice, bo še naprej vodil družbo SIJ SUZ.


---

Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina. Njeni izdelki zasedajo vodilne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Je med desetimi največjimi poslovnimi skupinami v Sloveniji, med petimi največjimi slovenskimi izvozniki in med najpomembnejšimi zaposlovalci v Sloveniji.


Dodatne informacije:
SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d.
mag. Sara Wagner, vodja korporativnega komuniciranja
Telefon: +386 1 242 98 27
Mobitel: +386 41 313 532
E-naslov: sara.wagner@sij.si