Otvoritev razstave Gorazda Krnca v poslovni stavbi skupine SIJ

Jeklo je eden redkih materialov, ki se ga da v celoti reciklirati, je vsestransko uporaben in prisoten v neštetih oblikah in formah v našem vsakodnevnem življenju. Poleg povsem praktične in tehnološke uporabnosti je preko umetniških del Gorazda Krnca jeklo prisotno še kot podlaga umetniškega izražanja.

Ob otvoritvi razstave je dr. Petja Grafenauer zapisala, da je »vsako Krnčevo delo je odprta alegorija, ki jo gledalec razbira, a je nikdar ne more do konca prevesti v besedno pripoved. V njej je abstraktni svet predstavljen s konkretnimi, že obstoječimi motivi v čutno dojemljivi podobi.
Slikarstvo Gorazda Krnca nima prav nič opraviti z mondenim šikom kulturnih industrij. Slika je hkrati kovinska plošča, prevzeti motiv, njegov prvotni izvor, lakirani papir, nastavek za pripoved, čutnost, zglajena površina, občutek, tekstura in barva. Vse to se dogaja hkrati in nič od vsega dokončno ne preplavi drugega. To je jekleno, močno slovensko slikarstvo, ki se tujega ne boji, ampak ga prikroji lastni subjektivnosti«.
Gorazd Krnc se je rodil leta 1973 v Ljubljani. Slikarstvo je študiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani pri prof. Metki Krašovec, prof. Janezu Berniku in prof. Gustavu Gnamušu. Leta 2003 je diplomiral pri prof. Sreču Draganu (video) in prof. Gustavu Gnamušu (slikarstvo). Leta 2007 magistriral iz videa pri prof. Sreču Draganu na ALUO. Predstavil se je na številnih samostojnih razstavah ter sodeloval pri mednarodno pomembnih skupinskih razstavah in projektih tako doma kot v tujini. Kot svobodni umetnik živi in ustvarja v Ljubljani.

Več informacij:
dr. Denis Mancevič, izvršni direktor za korporativno komuniciranje
M: 041 984 012
E-pošta: denis.mancevic@sij.si