Nova uprava skupine SIJ

Uprava skupine SIJ odstopila

 

Nadzorni svet skupine SIJ – Slovenska industrija jekla je na 7. redni seji  sprejel odstop predsednika uprave Tiborja Šimonke in njegovega namestnika oziroma člana uprave Viacheslava Korchagina. Za novega predsednika uprave je nadzorni svet imenoval Antona Chernykha do sedaj zaposlenega kot direktorja hčerinske družbe SIJ – Obdelava jekla. Za drugega člana uprave je nadzorni svet skupine SIJ imenoval Igorja Malevanova, do sedaj izvršnega direktorja za finance, ekonomiko in IT. Igor Malevanov je že pred nadzornim svetom podal odstopno izjavo z mesta člana nadzornega sveta skupine SIJ.

 

Andrey Zubitskiy, predsednik nadzornega sveta,  je sprejel odstop uprave skupine SIJ in se v imenu nadzornega sveta zahvalil za dolgoletno in uspešno sodelovanje Tiborju Šimonki in Viacheslavu Korchaginu ter izrazil prepričanje, da bo tudi novo izvoljena uprava še naprej uspešno vodila skupino SIJ – Slovenska industrija jekla.

 

Za odstop se je uprava odločila zaradi različnih stališč z večinskim lastnikom o smeri razvoja tako celotne skupine SIJ – Slovenska industrija jekla kot tudi njenih jedrnih družb. Tibor Šimonka je kot eden vodilnih slovenskih gospodarstvenikov vse od leta 2002 uspešno vodil skupino SIJ – Slovenska industrija jekla. Viacheslav Korchagin pa je bil njegov namestnik in član uprave od leta 2007.

Več informacij o novi upravi skupine SIJ – Slovenska industrija jekla:

 

Anton Chernykh je diplomiral na pravni fakulteti Russian Lay Academy of Ministry of Justice v Moskvi in na ekonomski fakulteti Tula State University v Tuli. Kasneje je končal tudi Executive MBA na IEDC – Poslovni šoli Bled. Svojo poklicno pot je začel v Sberbank RF v ruski regiji Tula. Od 1998 je vodil finančni oddelek v državnem podjetju za izgradnjo cest  TulAvtodor. V letu 2004 se je Anton Chernykh pridružil ruski skupini Koks, najprej kot vodja  oddelka za upravljanje nepremičnin podjetja Tulachermet, leta 2006 pa je postal namestnik generalnega direktorja KMA Ruda. Leta 2008, potem ko je skupina Koks kupila večinski delež skupine SIJ,  je prišel v Slovenijo in v skupini SIJ opravljal različna vodstvena dela; prokurist Metala Ravne in Acronija, namestnik izvršne direktorice za komercialne zadeve, direktor projektnega vodenja v skupini SIJ in nazadnje direktor SIJ-eve hčerinska družbe SIJ – Obdelava jekla.

 

Igor Malevanov je leta 1997 diplomiral na Belorussian State Economic University. Med podiplomskim študijem v letih 1997 do 2000 je delal v različnih ruskih družbah in se specializiral za zavarovalniške in finančne zadeve. Leta 2001 se je pridružil ruski skupini Koks kot finančni direktor Koksovih hčerinskih družb. Nato je leta 2004 postal vodja financ v leta 2002 ustanovljenem holdingu IMH, kateri upravlja podjetji Koks, Tulachermet in številne druge jeklarne, koksarne in rudnike v Rusiji. Od leta 2007 je bil v skupini SIJ izvršni direktor za finance, ekonomiko in IT.

 

 

Več informacij:

Anja Potočnik, pomočnica uprave za odnose z javnostmi,

E-pošta: anja.potocnik@sij.si