NAMESTO V ŠOLO ZA EN DAN V SLUŽBO

DRUŽBA SIJ RAVNE SYSTEMS JE MED STAVKO ŠOLNIKOV ODPRLA VRATA ZA OTROKE ZAPOSLENIH


»Prav gotovo smo se v družbi SIJ Ravne Systems, Skupina SIJ, odločili za akcijo »Namesto v šolo za en dan v službo« predvsem zato, da 14. marca med stavko šolnikov poskrbimo za varstvo otrok zaposlenih«, je pojasnil Samo Jenič, direktor SIJ Ravne Systems, ki akcijo vidi tudi kot odlično priložnost: »Obenem pa otrokom omogočimo posebno doživetje, saj lahko gredo z enim od staršev za ves dan »v službo«. Nenazadnje pa je to tudi pravi trenutek, da otrokom – nekateri se bodo za nadaljnje šolanje odločali že čez nekaj let – predstavimo in približamo tehnične poklice.«

Pobudnica akcije je specialistka za korporativno komuniciranje v družbi SIJ Ravne Systems Polona Marzel Ahac. "Sodelavci so bili navdušeni nad dogodkom, ki smo ga organizirale tri kolegice v SIJ Ravne Systems. Medse smo sprejeli skoraj 30 otrok v starosti od šest do dvanajst let. Z nami so preživeli pester in zanimiv dan. Varuške smo za en dan postale sodelavke prostovoljke, za otroke usposobljene animatorke pa so poskrbele za zabavne igrice," je povedala.


Po jutranjem varstvu, organiziranem že od 5.45, in po zajtrku so se otroci odpravili na obisk družbe SIJ Ravne Sytems. V veliki sejni sobi so imeli »sestanek« z direktorjem Samom Jeničem. Nato so si ogledali podjetje in obiskali delovna mesta staršev. Že malo utrujeni, a polni novih vtisov, so pojedli kosilo v delavski menzi. Do prihoda staršev do 15.45 pa so počivali ali počeli vragolije v bližnji igralnici »Čukov svet«.

Otroci so bili nad današnjim dnem navdušeni, starši pa seveda tudi. Poleg tega, da so v SIJ Ravne Systems marsikateremu sodelavcu ali sodelavki morda rešili problem varstva, so otrokom pripravili tudi nepozaben dan. Spoznali so tehnične ter druge poklice, jeklarske izdelke in okolje, v katerem delajo starši. Zagotovo bo kdo med njimi v prihodnje ne samo otrok sodelavcev, ampak tudi pravi sodelavec.


V Sij Ravne Systems so prepričani, da podobna akcija v prihodnje ne bo potrebna oziroma, da šolniki ne bodo več stavkali. Če pa bo potrebno, bodo o najboljši rešitvi varstva otrok zaposlenih pravočasno razmislili in skovali najboljšo odločitev.